Моите 31
инж. Станислава-Владимира Станкова

https://elenanobleschooling.org Elena Noble schooling e безплатна образователна платформа, създадена като проектна идея към Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна”, с основна цел към подпомагането и изграждането на младежи с функционални компетенции, модерни професионални профили и допълнителни знания, приложими във всяка сфера на таланта. Привилегия е да бъда част от екипа на платформата, дарявайки научен труд в обществена полза.

Политология. Дипломация и Национална сигурност. Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Това кътче от България, съхранило величието на народната ни идентичност, подкрепи мотивацията ми за втора магистратура и желанието ми за допир до нови знания и експерти.

Продължаващо професионално развитие, базирано на образователно усъвършенстване и образователна актуализация, считам за значима необходимост за професионалните и личностни умения, поставени пред предизвикателствата на днешния динамичен свят. Сертифицирането ми по Бизнес етика и Отговорност към Столичното училище по бизнес и мениджмънт /Лондон, Обединено кралство Великобритания/, както и програмното ми дипломиране по Глобално управление, Управление на иновациите, Професионални кариерни умения и Стратегичко управление към Международния Институт за Управление на Бизнеса /Берлин, Германия/ отчитам като вълнуващо изпълнен план, свързан с идейна интернационална визия.

https://elenanoble.org Създаването на Фондация „Елена Благородна – човечността е непреходна“ е ценност за мен, като е основана с Учредителен акт на дарение от 19.02.2020г. като юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза, с цел към подкрепата на таланта, образованието, практическата реализация и интеграция на деца и подрастващи. Фондацията стратегически подготвя план-проекти за развитие на младите в различни значими области, като се базира на наложените си етични ценности, които спомагат и стимулират благородните дейности в обществена полза, с послание за успешно бъдеще, образовани млади хора и културно иновативно развитие. Фондация „Елена Благородна – човечността е непреходна“ носи името на всеотдайната Елена Благородна, моята прабаба, която завещава достойни житейски каузи през годините. Посланието „човечността е непреходна“ търси отличие на добротата, издържано във времето.

https://sunnysocialservice.org е информационната платформа, която създадох с отдаденост към фундаментална насоченост за алтернативното академично и кариерно развитие. Политиката на платформата е с таргет приоритет към детайлите и отделните елементи, спомагащи завършването на просперищия профил на целевите групи. Линията на уебсайта е този концептуален план, който функционира монографично на различни плоскости, стандартизирайки опционално етичните възгледи, събрани на едно място.

https://stanislavastankova.com е моята форма на изразяване чрез писане, или писането като вдъхновение, откритие и удоволствие. Вярвайки в нотките на изкуството на почерка, откривам тази сфера като мотив за впечатления и нюанси на словесност.

ProFuturoSports е най-голямата и успешна организация, която насърчава, промотира и съветва ученици, студенти, спортисти и деца на изкуството, с интерес да продължат своето академично и спортно развитие в университети, колежи, подготвителните академии, гимназии и училища в САЩ, Канада и Европа, в Източна Европа и една от най-големите и успешни на целия континент. Приемам с почит и уважение сертифицирането ми като официален представител на организацията, както на територията на Република България, така и в световен мащаб.

Дълго желана беше магистърската ми степен по Бизнес администрация в УНСС, през която преминах с любознание и енергия.

Обичам да работя в екип с хора-професионалисти, експерти, отдадени на това, което правят.

Описвам себе си като човек, който си поставя цели и дава максимално всичко от себе си за постигането им. Не се плаша от трудностите, не ги наричам такива, това са просто предизвикателства. Такова предизвикателство бе и шестмесечният период, в който се учех отново да ходя след направените ми операции. Това бе моят преход от състезател към Спортен директор.Защо Спортен директор? Защото двете контузии сложиха край на активната ми спортна кариера, но пък разкриха нов хоризонт пред мен. През спортно-състезателния сезон 2016-2017, като Спортен директор на баскетболен клуб „Хасково 2012“, спечелихме с екипа историческите за град Хасково два златни медала – Шампион на България и Носител на Купа България. През петгодишния проект завоювахме и други престижни отличия и медали, като се доказахме и като водещ клуб в сферата на социалната дейност.Успоредно със спортната кариера, образованието бе основна цел за мен. Приеха ме в Минно-геоложки Университет „Св. Иван Рилски“, със специалност Компютърни технологии в инженерната дейност. Затова и представям себе си като Спортен директор на професионален баскетболен клуб и инженер.Като типичен представител на зодия Водолей извървях този път под девиза „Аз мога“. Израснах в семейство на спортисти и инженери, което направи от мен баскетболистка и компютърен инженер. Пропуснах детската градина и предучилищната занималня, защото пораснах в баскетболните зали. Започнах да дриблирам с топката, когато тя беше по-голяма от мен. И така, ден след ден, до последния ден от професионалната ми баскетболна кариера, на която сложиха край две контузии и две тежки операции. До навършването на деветнадесет годиншна възраст изиграх пет Европейски първенства за Националния отбор на България, както и три Балкански първенства. Баскетболът ме постави в много екстремни ситуации в крехка възраст, което спомогна за изграждането на моята личност.

 

 Писменост, просвета, култура. Те държат идентичността ни вярна.

eng. Stanislava Stankova

инж. Станислава-Владимира Станкова

„Всичко българско и родно любя, тача и милея.“

„Като заваля дъжд, та цяла неделя! Тихо, кротко, ден и нощ. Вали, вали, вали — напои хубаво майката земя, па духна тих ветрец, очисти небето и пекна топло есенно слънце. Засъхнаха нивята. Оправи се време — само за оране.“ 

 

„Настане вечер – месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее, –
Балканът пее хайдушка песен!“

 

Свържете се с мен

email: stanislavastankova.com@gmail.com