За феновете! За ХАСКОВО!

Уважаеми граждани,
Неповторими фенове и привърженици от Хасково, страната и света,

Днес, 5 март 2021, се навъшват 4 години от първия исторически златен успех за Хасково в колективните спортове, последван няколко месеца по-късно и от следващия такъв. 

През сезон 2016/2017 баскетболният Хасково 2012 спечели ЗА ХАСКОВО историческите за града постижения – злато от турнира за Купа България и шампионско злато от Държавното първенство на Република България. 

Социално явление, феномен, както специалистите наричат Хасково 2012, направи за любимия ни град това, което досега не е правено, но най-важното – изгради се спортна и многолюдна общност, за която зала „Дружба“ беше тясна. 

Елена Станкова – първата и единствена жена треньор със златен дубъл за 100-годишната баскетболна история в страната напусна родиния си град София и дойде да работи с мисия и кауза – и това е Хасково и до днес.

Години по-късно, под чертата на събитията, в град Хасково сме със закрит професионален футболен отбор, със закрит професионален баскетболен отбор, с разпадащи се съоръжения, а спортна зала „Дружба“, която Вие препълвахте с емоция и от любов към града до краен предел, преминава своите фази от Дом на шампиони до Приют за бездомни, та до Приемна на РИК, а на фасадната стена арт изложението „К@Р за някой си“.

Важните сте Вие, гражданите! Успехите са общи! Успехите са на ХАСКОВО!

инж. Станислава-Владимира Станкова